Gjermania, Franca dhe Italia arrijnë marrëveshje për rregullat e ardhshme mbi AI

Mosmarrëveshjet nga vendet kryesore anëtare të BE-së, përfshirë Francën, mbi mënyrën sesi duhet të rregullohet inteligjenca artificiale (AI) kërcënuan të prishin legjislacionin e BE-së.

Franca, Gjermania dhe Italia kanë arritur një marrëveshje se si duhet të rregullohet inteligjenca artificiale (AI), sipas një dokumenti të përbashkët të parë nga Reuters, i cili pritet të përshpejtojë negociatat në nivel evropian.

Të tre qeveritë mbështesin angazhime që janë vullnetare, por të detyrueshme për ofruesit e vegjël dhe të mëdhenj të AI në Bashkimin Evropian që i nënshkruajnë ato.

Komisioni Evropian, Parlamenti Evropian dhe Këshilli i BE-së po negociojnë se si duhet të pozicionohet blloku.

Në qershor, Parlamenti Evropian prezantoi Aktin e tij të AI të krijuar për të përmbajtur rreziqet e aplikacioneve të AI dhe për të shmangur efektet diskriminuese, duke shfrytëzuar fuqinë inovative të AI.

Franca, Gjermania dhe Italia ishin ndër vendet më të mëdha anëtare që shtynë kundër rregullores, një lëvizje që kërcënoi të prishë përpjekjet për të miratuar legjislacionin në këtë sesion të Parlamentit Evropian.

/euronews/

Read Previous

Finlanda do të mbyllë plotësisht kufirin me Rusinë të mërkurën

Read Next

Nis takimi i Osmanit me Stoltenbergun