BE-ja pritet t’i ndajë 30 miliardë euro për vendet e Ballkanit

Këshilli Evropian njofton se do t’i ndajë 30 miliardë euro për vendet e Ballkanit Perëndimor.

Sipas njoftimit, plani ekonomik dhe investimeve të BE-së për këto vendet është i fokusuar në nxitjen e rimëkëmbjes ekonomike afatgjate dhe mbështetjen e bashkëpunimit rajonal.

“BE-ja dhe Ballkani Perëndimor ndajnë të njëjtën përgjegjësi për të ndërtuar një të ardhme të përbashkët më të mirë”, thuhet në njoftim.

Po ashtu, në kuadër të këtyre fondeve, për periudhën 2021-2027 janë të parapara 9 miliardë euro grante për para integrim.

Ndryshe, BE-ja është partneri kryesor për tregti dhe investime në vendet e Ballkanit me 69 për qind të totalit.

/Telegrafi/

Read Previous

Kurti do të takohet me Vuçiqin në Slloveni, të pranishëm do të jenë edhe Merkel dhe Macron

Read Next

Gjakovë, aksident afër Stacionit të autobusëve