18 maji, Dita Ndërkombëtare e Muzeut

Dita Ndërkombëtare e Muzeut u përcaktua nga ICOM në vitin 1977 dhe u përqafua menjëherë nga të gjithë muzetë në mbarë botën. Kjo ditë përbën një moment të një rëndësie të veçantë për komunitetin ndërkombëtar të muzeve.

Synimi i Ditës Ndërkombëtare të Muzeut është rritja e ndërgjegjësimit se “muzetë janë një mjet i rëndësishëm i shkëmbimit kulturor, pasurimit të kulturave dhe zhvillimit të mirëkuptimit të ndërsjellë, bashkëpunimit dhe paqes midis popujve”.

E organizuar çdo vit më 18 maj, ngjarjet dhe aktivitetet e planifikuara për të festuar Ditën Ndërkombëtare të Muzeut mund të zgjasin një ditë, një fundjavë ose një javë të tërë. Gjithnjë e më shumë muze bëhen pjesë e aktiviteteve të ndryshme për Ditën Ndërkombëtare të Muzeut. / KultPlus.com/

Read Previous

113 vite nga vdekja e kompozitorit të shquar, Gustav Mahler

Read Next

Vriten tre turistë spanjollë në Afganistan