Zvicra do të duhet të miratojë të njëjtat rregulla të bashkimit familjar si në BE

Politika zvicerane e bashkimit familjar duhet ndjekur rregullat evropiane, përcjell albinfo.ch.

Zvicra duhet të miratojë të njëjtat rregulla të bashkimit familjar si ato që ekzistojnë në BE, vendosi të hënën Këshilli Kombëtar.

Sipas ligjit aktual, një shtetas evropian që jeton në Zvicër dhe është i martuar me një shtetas të një vendi të tretë, mund të sjellë vjehrrin e tij/saj për të jetuar në Zvicër.

Megjithatë, e njëjta e drejtë nuk i jepet një burri apo gruaje zvicerane në të njëjtën situatë.

Projektligji synon t’i japë fund kësaj pabarazie.

Këshilli i Shteteve do të shqyrtojë këtë projektligj në vijim./Express

Read Previous

Rusia dhe Bjellorusia nisin fazën e dytë të stërvitjeve taktike të armëve bërthamore

Read Next

Kurti u takua me përfaqësues të grupit të inovacionit “Yes-EU”