Elezi: Votimi me kusht, mund të bëhet vetëm brenda komunës ku qytetari është i regjistruar

Zëdhënësi i Komisionit Qendror Zgjedhor, Valmir Elezi, ka sqaruar çështjen e votimit me kusht, për zgjedhjet locale që do të mbahen nesër.

Elezi ka thënë se votimi me kusht është i mundshëm vetëm brenda komunës ku personi është i regjistruar si votues.

Pra, kjo i bije që votimi me kusht nuk është i mundshëm nga një komunë në tjetrën.

Postimi i plotë i tij në Facebook:

Është e nevojshme të sqarojmë se votimi me kusht është i mundur për një votues vetëm brenda komunës ku ai është i regjistruar si votues.

Votimi me kusht nuk është i mundur nga njëra komunë në tjetrën. Pra, votuesi i një komune nuk mund të votojë në komunën tjetër.

Për dallim nga Zgjedhjet për Kuvend në të cilat e gjithë Republika e Kosovës është një zonë zgjedhore, në Zgjedhjet Lokale çdo komunë është një zonë e veçantë zgjedhore dhe në vendvotimet e asaj zone ka fletëvotime vetëm të asaj komune.

/Kallxo.com/

Read Previous

KF Vëllaznimi zhvillon sot ndeshjen e xhiros së 8 në Ligën e Parë

Read Next

Murati: Aplikimi për fëmijët 2015+ do të hapet nga sot