Kanceri i gjirit: 5 shenja të hershme që tregojnë një tumor në rritje

Duke u bashkuar kundër kancerit të gjirit, organizata bamirëse Walk The Walk tregoi katër shenja të hershme dhe të zakonshme të sëmundjes që mund të nxisin diagnozën, trajtimin dhe kurimin.

Një nga simptomat e hershme dhe “të zakonshme” të kancerit të gjirit është kur shfaqet një skuqje rreth thithkës. Një shenjë tjetër e një tumori në rritje të gjirit përfshin “një thithkë që është tërhequr”.

Është gjithashtu një tregues i kancerit të gjirit kur thithka ndryshon pozicionin ose formën e saj. Fjala kyçe këtu është “ndryshime”, pasi disa gra kanë thithë të tërhequr; ky është vetëm një shqetësim nëse ky është një zhvillim i ri për ju.

Kanceri i gjirit gjithashtu mund të çojë në rrjedhjen nga një ose të dy thithkat.

Pesë shenja të hershme dhe të zakonshme që mund t’i vëreni në thithkë:

  • Skuqje rreth thithkës
  • Thithkë e tërhequr
  • Thithkë që ka ndryshuar pozicionin ose formën
  • Rrjedhe nga një ose të dy thithkat
  • Ndryshimi i ngjyrës së lëkurës rreth thithkës

“Sa më herët të zbulohet kanceri i gjirit, aq më i madh është shansi për trajtim dhe kurim të suksesshëm”, konfirmoi Walk The Walk.

Ndërsa një gungë në indet e gjirit mund të jetë një shenjë e sëmundjes, nëntë nga 10 gungat e gjirit nuk janë kancerogjene. /Telegrafi/

Read Previous

Johan Pagëzori, ikona që shpalos influencat e artit perëndimor

Read Next

Sulmohen gazetarët dhe kameramanët në veri të Kosovës