• 10 December, 2022

​Qyteti gjerman refuzon ngrohjen në zyra, shpërndan xhaketa

Për të siguruar që punonjësit e bashkisë në një qytet të Gjermanisë jugperëndimore të mos ngrijnë në dimër, qyteti tani po u ofron atyre xhaketa dimërore pa pagesë.

Shkak janë planet e kursimit të energjisë në qytetin Villingen-Schwenningen. Për shkak të krizës energjetike të nxitur nga lufta në Ukrainë, shumë kompani, zyrtarë dhe administrata i kanë vendosur ngrohësit në minimum. Në Villingen-Schwenningen, temperaturat në zyra dhe departamentet e shërbimeve publike po ulen në 19 gradë Celsius.

Për t’i mbajtur punëtorët ngrohtë, qyteti porositi rreth 1.600 xhaketa gri me stemën e qytetit me një çmim prej 28.50 euro secila.

Madlen Falke, një zëdhënëse e qytetit, i tha transmetuesit publik SWR: “Me këto temperatura të dhomës dhe natyrën kryesisht të ulur të punës, stafi shpejt bëhet i ftohtë”.

Xhaketat janë një shenjë e detyrës së punëdhënësit për t’u kujdesur, shtoi Falke. Ajo tha se dizajni uniform i veshjeve synon gjithashtu të forcojë ndjenjën e komunitetit dhe identifikimin me punëdhënësin.

Banka Kreissparkasse në Ludwigsburg aty pranë u siguron punonjësve të saj gjithashtu veshje dimërore. Ofrohet edhe një xhaketë gri e errët dhe doreza dimërore të zeza, sepse edhe këtu nxehtësia është ulur në 19 gradë Celsius.

Sindikata IG-Metall në Reutlingen dhe Shtutgart ka kritikuar uljen e temperaturave të dhomës për të ruajtur energjinë.

Ralf Jaster, sekretar i sindikatës së IG-Metall në Reutlingen, i tha SWR se një xhaketë prej leshi nuk ndihmon me këmbët e ftohta.

Ai shtoi: “Të shtypësh me doreza nuk funksionon”.

Read Previous

Kurti: Ajo që ndodhi mbrëmë në Bruksel nuk është marrëveshje, por dakordim

Read Next

Këshilli Gjyqësor me listë të shërbimeve esenciale pas vendimit për ulje të pagave