• 1 July, 2022

Presidentja e Parlamentit Evropian: Kosovës duhet t’i liberalizohen vizat

Presidentja e Parlamentit Evropian, Roberta Metsola, e ka cilësuar ditën e sotme si historike, ndërkohë që Samiti i Bashkimit Evropian me vendet e Ballkanit Perëndimor tashmë ka nisur punimet.

Para mediave, Metsola ka përmendur liberalizimin e vizave për Kosovën dhe hapjen e negociatave për Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut – si dy çështje që duhet të zgjidhen.

Sipas saj, BE-ja duhet t’i hapë dyert për vendet që e shikojnë atë si shtëpinë e tyre.

“Sot është një ditë historike për dy arsye; sepse këtë mëngjes do të kemi një samit me Ballkanin Perëndimor dhe dua t’i them disa fjalë në emër të Parlamentit Evropian”, deklaroi ajo.

“Zgjerimi gjithmonë është parë si një proces transformativ për vendet që duan të shohin Evropën si shtëpinë e tyre dhe sot është dita kur ne përnjëmend duhet të nisim negociatat për anëtarësim për Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut, ne duhet përnjëmend të flasim për liberalizimin e vizave për Kosovën”.

/Telegrafi/

Read Previous

Mot i ndryshueshëm në Gjakovë

Read Next

Scholz: Ukraina ka nevojë për një plan të ri Marshall