1. Home
  2. Ekonomi

Category: Ekonomi

15.8 milionë euro të hyra më shumë se planifikimi

15.8 milionë euro të hyra më shumë se planifikimi

AdministratĂ«s Tatimore e KosovĂ«s ka njoftuar se pĂ«r katĂ«r muajt e parĂ« tĂ« kĂ«tij viti Ă«shtĂ« duke shĂ«nuar trend shumĂ« pozitivĂ« nĂ« inkasimin e tĂ« hyrave, ku ky trend i inkasimit ka tejkaluar edhe pritshmĂ«rit…

​KOSTT pret seancën e së enjtes për 11 milionëshin, KMDLNJ e opozita kundër

​KOSTT pret seancën e së enjtes për 11 milionëshin, KMDLNJ e opozita kundër

Kuvendi i RepublikĂ«s sĂ« KosovĂ«s do tĂ« mblidhet tĂ« enjten nĂ« seancĂ« tĂ« rregullt plenare. Si pikĂ«, do tĂ« jetĂ« edhe shqyrtimi i rekomandimeve tĂ« Komisionit pĂ«r Ekonomi, nĂ« lidhje me kĂ«rkesĂ«n e KOSTT-it pĂ«r…

Apple dyfishon të ardhurat

Apple dyfishon të ardhurat

NjĂ« rritje e shitjeve tĂ« iPhoneve, veçanĂ«risht nĂ« KinĂ«, ka çuar nĂ« dyfishimin e fitimeve nĂ« Apple qĂ« nga fillimi i pandemisĂ«. Rezultatet paraqiten “optimizĂ«m” nĂ« lidhje me ditĂ«t nĂ« vazhdim, tha shefi i Apple.…

​BB: Përshpejtimi i vaksinimit, çelësi kryesor i rimëkëmbjes ekonomike

​BB: Përshpejtimi i vaksinimit, çelësi kryesor i rimëkëmbjes ekonomike

Kosova, ShqipĂ«ria, Bosnja e Hercegovina, Mali i Zi, Maqedonia e Veriut dhe Serbia pritet tĂ« kenĂ« sĂ«rish rritje ekonomike gjatĂ« vitit 2021, pas recesionit tĂ« 2020-Ă«s, tĂ« shkaktuar nga pandemia COVID-19. Por kjo varet nga…

​ASK: Eksporti i mallrave në mars 61.8 milionë euro, importi 382.5 milionë

​ASK: Eksporti i mallrave në mars 61.8 milionë euro, importi 382.5 milionë

TĂ« dhĂ«nat nga tregtia e jashtme e mallrave nĂ« KosovĂ« tregojnĂ« pĂ«r njĂ« deficit tregtar mĂ« tĂ« lartĂ« 45.8% nĂ« mars 2021 nĂ« raport me periudhĂ«n e njĂ«jtĂ« 2020, pĂ«rkatĂ«sisht 320.7 milionĂ« euro krahasuar me…

​Oda e Hotelerisë dhe Turizmit kërkon nga BQK përkrahje për këtë sektor

​Oda e Hotelerisë dhe Turizmit kërkon nga BQK përkrahje për këtë sektor

Guvernatori Mehmeti diskuton me pĂ«rfaqĂ«suesit e hotelerisĂ« dhe tĂ« gastronomisĂ« pĂ«r situatĂ«n ekonomike tĂ« kĂ«tij sektori. Guvernatori i BankĂ«s Qendrore tĂ« RepublikĂ«s sĂ« KosovĂ«s Fehmi Mehmeti, ka takuar pĂ«rfaqĂ«suesit e OdĂ«s sĂ« hotelerisĂ« dhe turizmit,…

Hapja e bizneseve të reja në pandemi, luftë për mbijetesë

Hapja e bizneseve të reja në pandemi, luftë për mbijetesë

NĂ« vitin e fundit nĂ« KosovĂ«, gjatĂ« pandemisĂ«, janĂ« hapur rreth 12,000 biznese tĂ« reja. Sipas tĂ« dhĂ«nave tĂ« AgjencisĂ« pĂ«r Regjistrimin e Bizneseve (ARB), gjatĂ« periudhĂ«s mars 2020 –mars 2021, janĂ« hapur mĂ« shumĂ«…

​Posta e Kosovës shlyen tërë borxhin ndaj ATK-së

​Posta e Kosovës shlyen tërë borxhin ndaj ATK-së

Menaxhmenti i PostĂ«s sĂ« KosovĂ«s njofton se edhe pĂ«rkundĂ«r vĂ«shtirĂ«sive tĂ« operimit nĂ« kushte tĂ« pandemisĂ« Covid-19, ka arritur tĂ« pĂ«rmbushĂ« para afatit marrĂ«veshjen pĂ«r riprogramim tĂ« borxheve prej 1.6 milionĂ« euro ndaj AdministratĂ«s Tatimore…

​Oda Ekonomike Gjermano-Kosovare: Qeveria e re të tërheq investime për të krijuar vende pune

​Oda Ekonomike Gjermano-Kosovare: Qeveria e re të tërheq investime për të krijuar vende pune

PĂ«r tĂ« nxitur investimet e huaja direkte dhe pĂ«r tĂ« pĂ«rdorur potencialin akoma tĂ« pashfrytĂ«zuar tĂ« diasporĂ«s kosovare nĂ« zhvillimin ekonomik tĂ« vendit, kĂ«rkohet nga Qeveria e re e KosovĂ«s realizmi i premtimeve pĂ«r tĂ«rheqjen…

Gjendja ekonomike u përkeqësua, qytetarët e gastronomët presin lirimin e masave

Gjendja ekonomike u përkeqësua, qytetarët e gastronomët presin lirimin e masave

Hapja e sektorit tĂ« gastronomisĂ«, e qendrave tregtare, heqja e orĂ«s policore dhe masave tĂ« tjera nĂ« fuqi Ă«shtĂ« paralajmĂ«ruar se do tĂ« bĂ«het pas datĂ«s 18 prill, deri edhe kur Ă«shtĂ« nĂ« fuqi vendimi…