• 28 May, 2022
  1. Home
  2. Ekonomi

Category: Ekonomi

Ministria e Mbrojtjes, për herë të parë do të ketë buxhet prej 100 milionë eurosh

Ministria e Mbrojtjes, për herë të parë do të ketë buxhet prej 100 milionë eurosh

Për herë të parë që nga themelimi Ministria e Mbrojtjes do të ketë buxhet prej 100 milionë eurosh. Në njoftimin e bërë nga faqja zyrtare e Lëvizjes Vetëvendosje thuhet se Qeveria Kurti ka për prioritet…

​Rritet qarkullimi i bizneseve, ka trend pozitiv në mbledhjen e tatimeve

​Rritet qarkullimi i bizneseve, ka trend pozitiv në mbledhjen e tatimeve

Këtë vit Administrata Tatimore e Kosovës (ATK) ka tejkaluar planifikimin e të hyrave nga tatimet, por edhe qarkullimi i bizneseve sivjet është më i lartë krahasuar me vitin e kaluar që pati rënie 1.2 miliard…

15.8 milionë euro të hyra më shumë se planifikimi

15.8 milionë euro të hyra më shumë se planifikimi

Administratës Tatimore e Kosovës ka njoftuar se për katër muajt e parë të këtij viti është duke shënuar trend shumë pozitivë në inkasimin e të hyrave, ku ky trend i inkasimit ka tejkaluar edhe pritshmërit…

​KOSTT pret seancën e së enjtes për 11 milionëshin, KMDLNJ e opozita kundër

​KOSTT pret seancën e së enjtes për 11 milionëshin, KMDLNJ e opozita kundër

Kuvendi i Republikës së Kosovës do të mblidhet të enjten në seancë të rregullt plenare. Si pikë, do të jetë edhe shqyrtimi i rekomandimeve të Komisionit për Ekonomi, në lidhje me kërkesën e KOSTT-it për…

Apple dyfishon të ardhurat

Apple dyfishon të ardhurat

Një rritje e shitjeve të iPhoneve, veçanërisht në Kinë, ka çuar në dyfishimin e fitimeve në Apple që nga fillimi i pandemisë. Rezultatet paraqiten “optimizëm” në lidhje me ditët në vazhdim, tha shefi i Apple.…

​BB: Përshpejtimi i vaksinimit, çelësi kryesor i rimëkëmbjes ekonomike

​BB: Përshpejtimi i vaksinimit, çelësi kryesor i rimëkëmbjes ekonomike

Kosova, Shqipëria, Bosnja e Hercegovina, Mali i Zi, Maqedonia e Veriut dhe Serbia pritet të kenë sërish rritje ekonomike gjatë vitit 2021, pas recesionit të 2020-ës, të shkaktuar nga pandemia COVID-19. Por kjo varet nga…

​ASK: Eksporti i mallrave në mars 61.8 milionë euro, importi 382.5 milionë

​ASK: Eksporti i mallrave në mars 61.8 milionë euro, importi 382.5 milionë

Të dhënat nga tregtia e jashtme e mallrave në Kosovë tregojnë për një deficit tregtar më të lartë 45.8% në mars 2021 në raport me periudhën e njëjtë 2020, përkatësisht 320.7 milionë euro krahasuar me…

​Oda e Hotelerisë dhe Turizmit kërkon nga BQK përkrahje për këtë sektor

​Oda e Hotelerisë dhe Turizmit kërkon nga BQK përkrahje për këtë sektor

Guvernatori Mehmeti diskuton me përfaqësuesit e hotelerisë dhe të gastronomisë për situatën ekonomike të këtij sektori. Guvernatori i Bankës Qendrore të Republikës së Kosovës Fehmi Mehmeti, ka takuar përfaqësuesit e Odës së hotelerisë dhe turizmit,…

Hapja e bizneseve të reja në pandemi, luftë për mbijetesë

Hapja e bizneseve të reja në pandemi, luftë për mbijetesë

Në vitin e fundit në Kosovë, gjatë pandemisë, janë hapur rreth 12,000 biznese të reja. Sipas të dhënave të Agjencisë për Regjistrimin e Bizneseve (ARB), gjatë periudhës mars 2020 –mars 2021, janë hapur më shumë…

​Posta e Kosovës shlyen tërë borxhin ndaj ATK-së

​Posta e Kosovës shlyen tërë borxhin ndaj ATK-së

Menaxhmenti i Postës së Kosovës njofton se edhe përkundër vështirësive të operimit në kushte të pandemisë Covid-19, ka arritur të përmbushë para afatit marrëveshjen për riprogramim të borxheve prej 1.6 milionë euro ndaj Administratës Tatimore…