​Vitia: 550 mijë euro investime në Klinikën e Oftalmologjisë

Ministria e Shëndetësisë ka filluar investimet në pajisje mjekësore moderne dhe rregullimin e infrastrukturës në Klinikën e Oftalmologjisë.

Arben Vitia, ministër i Shëndetësisë, ka shkruar në Facebook se shpejti do të arrijë aparatura bashkëkohore për ekzaminimin oftalmologjik për foshnjat e lindura para kohe, si dhe do të ketë rinovime e riorganizime në repartet e Klinikës A dhe B si pjesë e transformimeve nëpër klinika.

“Në vijim janë dy repartet e tjera C dhe D, së bashku me sallat operative dhe diagnostikën. Pajisjet e reja mjekësore dhe infrastruktura e përmirësuar mundësojnë saktësi dhe shpejtësi në diagnostikim, shërbime të reja, rritje të cilësisë së shërbimeve ekzistuese, dyfishim të shërbimeve, ekonomizim të shpenzimeve publike”, ka shkruar Vitia.

Sipas tij, vendosja në përdorim e pajisjeve të reja minimizon rastet e trajtimit jashtë spitaleve publike, ku kursimet afatmesme do të kapin shumën rreth 6 milionë euro. /KosovaPress/

Read Previous

Vetëm 200 mijë euro rritje të investimeve të huaja direkte në Kosovë gjatë vitit 2023

Read Next

Kufizimi i komunikimeve të ish-krerëve të UÇK-së në Hagë, Tromp: Shkelje e të drejtave të njeriut