Nga 2 janari ​masa shtrënguese për hyrjen në Mal të Zi

Qeveria e Mali të Zi ka ashpërsuar masat për të frenuar përhapjen e pandemisë së koronavirusit, pasi dje u regjistrua një numër rekord të infektuarve dhe nga data 2 janar për të hyrë në vend, pavarësisht nëse dikush është vaksinuar apo ka kapërcyer virusin korona, duhet të ketë një test negativ PCR jo më i vjetër se 72 orë ose një antigjen i shpejtë jo më i vjetër se 48 orë.

Masat do të jenë të vlefshme deri më 12 janar. Shtetasit malazezë dhe të huajt mund të hyjnë në të gjitha pikat kufitare, me njërën nga dy dëshmitë e certifikatës së COVID që personi është vaksinuar plotësisht me numrin e caktuar të dozave të vaksinës kundër koronavirusit dhe se kanë kaluar jo më shumë se gjashtë muaj nga ajo kohë, doza e dytë e vaksinës dhe personat që janë kaluar COVID-19.

Në të dyja rastet, personi duhet të ketë ose një test negativ PCR, i cili nuk është më i vjetër se 72 orë, ose një antigjen të shpejtë, i cili nuk është më i vjetër se 48 orë. Kjo do të thotë se nuk mund të hysh më në Mal të Zi vetëm me test negativ.

Qytetarët e Malit të Zi dhe të huajt me qëndrim të përkohshëm mund të hyjnë në vend pa këto dëshmi, por me përcaktimin e izolimit për dhjetë ditë, i cili mund të ndërpritet jo më herët se tre ditë pas një testi PCR negativ. Nga dita e nesërme do të vendosen masa të tjera, të cilat do të vlejnë deri më 12 janar.

Masat e reja kufizojnë orarin e punës së restoranteve, kafeneve, ambienteve të tjera të hotelerive nga 31 dhjetor deri më 1 janar deri në orën 01:00, me posedim të certifikatës. Muzika ose transmetimi nga pajisjet akustike lejohet vetëm nga ora 20:00 deri në një orë pas mesnate.

Gjatë të gjitha ditëve të tjera deri më 12 janar, orari i punës në të gjitha objektet e hotelerisë, me posedim të certifikatës së COVID-19, është kufizuar deri në 22:00, duke theksuar se gjatë orarit të plotë të punës ndalohet plotësisht transmetimi dhe transmetimi i muzikës live dhe nga folësit.

Dasmat, ditëlindjet, festat, festivalet muzikore dhe festat e tjera private janë të ndaluara. Ndalohen tubimet e popullatës në vende publike të mbyllura, përveç nevojave të kryerjes së punëve dhe aktiviteteve zyrtare, me respektimin e masave themelore dhe me konfirmim./KP/

Read Previous

Kujtohet At Gjergj Fishta në 105 vjetorin e lindjes

Read Next

Krasniqi: Nëse përkeqësohet situata me Covid-19, priten masa të reja