Teknologji
Shkronjat

Kompania Volvo ka njoftuar se modeli i parë i makinës elektrike do të shfaqet në Kinë.

Përfaqësuesit e kësaj kompanie deklaruan se modeli i parë i kësaj veture do të shfaqet në Shanghai, ndërsa shitjet për të do të nisin në vitin 2019.

Vendimi për shfaqjen e kësaj makine në Kinë nuk është ndonjë çudi, marrë parasysh se atje është vendi me tregun më të madh për shitjen e veturave elektrike.

Nga ana tjetër, Volvo ka në plan të shesë rreth një milion vetura me motor hibrid dhe elektrik deri në vitin 2025.