Teknologji
Shkronjat

Apple është prodhuesi kryesor i telefonave në SHBA, bën të ditur raporti i firmës hulumtuese comScore.

Ky raport prezenton të dhëna të mbledhura përgjatë tre muajve dhe zbulon se gjiganti amerikan ka gati 45 për qind të tregut. Ky rezultat tregon rritje prej 2.3 për qind nga periudha e tetorit të 2016. Samsung është në vend të dytë me 28 për qind të tregut – zbritje prej 2 për qind. LG, Motorola dhe HTC marrin pozitat pasuese në top 5 me 10.3, 4.3 dhe 2.3 pjesëmarrje në treg.

Sa i përket sistemeve operative për pajisjet mobile, Android nga Google ka më së shumti pjesëmarrje në treg me 53.2 për qind edhepse kjo figurë është një ulje për 2 për qind nga tetori i 2016. iOS nga Apple zë vendin e dytë me 44.6 për qind – rritje prej 2.3 për qind.

Microsoft dhe BlackBerry kanë 1.6 dhe 0.6 për qind të tregut. Ky rezultat tregon rritje prej 2.3 për qind nga periudha e tetorit të 2016. Samsung është në vend të dytë me 28 për qind të tregut – zbritje prej 2 për qind. LG, Motorola dhe HTC marrin pozitat pasuese në top 5 me 10.3, 4.3 dhe 2.3 pjesëmarrje në treg.

Sa i përket sistemeve operative për pajisjet mobile, Android nga Google ka më së shumti pjesëmarrje në treg me 53.2 për qind edhepse kjo figurë është një ulje për 2 për qind nga tetori i 2016. iOS nga Apple zë vendin e dytë me 44.6 për qind – rritje prej 2.3 për qind.

Microsoft dhe BlackBerry kanë 1.6 dhe 0.6 për qind të tregut.