Shëndetësi
Shkronjat

Murgu brazilian, Romano Zago, është shpikës i këtij ilaçi i cili tashmë po u transmetohet gjeneratave në shumë familje në gjithë botën.

Përbërësit:

– gjysmë kilogrami mjaltë blete (mjaltë biologjik),
– 40 – 50 ml (përafërsisht 6 lugë) destilat (raki, konak, whisky etj.)
– 350 gramë fletë aloe arborescens, dy, tri deri në pesë, varësisht nga madhësia.

Përgatitja e ilaçit:

Hiqni gjilpërat nga skajet e fletëve dhe pluhurin e tyre, duke përdorur një leckë të thatë apo sfungjer. Pritni fletët në copa (pa ua qëruar lëkurën) dhe qitni në mikser bashkë me mjaltin dhe destilatin.

Bluani mirë dhe preparati është i gatshëm për përdorim. Nuk duhet filtruar, as zier.

Përbërjen mbajeni në frigorifer brenda një ene të errësuar dhe mbylleni mirë, transmeton Telegrafi.

Doza e rekomanduar dhe mënyra e dozimit

Merret një lugë supe 20 deri 30 minua para tri racioneve kryesore (kafjalli, dreka dhe darka). Tundeni mirë para përdorimit.

Kur fillohet tretmani, është me rëndësi të konsumohet tërë doza. Pas përfundimit këshillohet të shkohet te mjeku (posaçërisht nëse është fjala për kancerin).

Diagnoza më së miri do të tregojë a ka ndonjë përmirësim dhe do të na caktojë veprimet e mëtejshme.

Nëse megjithatë me diagnostikim është treguar që nuk ka përparim, është e nevojshme të vazhdohet edhe me një dozë meqenëse kemi pauzuar 5 deri në 10 ditë.

Cikli i tillë duhet të përsëritet aq herë sa të jetë e nevojshme që sëmundja të eliminohet.

Pas katër përpjekjeve të pasuksesshme duhet dyfishuar dozën, pra dy lugë para çdo racioni, thotë ati Romano Zago.