Në Prishtinë ditëve të fundit – por edhe kohë më parë– është diskutuar shumë për nivelet e larta të ndotjes së ajrit. Matësit e kualitetit të ajrit tregojnë se Prishtina shpeshherë prinë në botë si vendi i parë me ajrin më të ndotur në botë.

Artikulli i plotë: 3 sëmundjet vdekjeprurëse që vijnë nga ajri i ndotur

Dhimbjet e periodave janë diçka që mund të prekin çdo femër. Shumë prej nesh, gjatë kohës që krizat fillojnë, preferojmë të rrimë shtrirë në krevat dhe të mbuluar. Kjo do të thotë se disa herë do të jemi të detyruar të humbasim gjëra si puna, shkolla, daljet jashtë me miqtë e shumë të tjera.

Artikulli i plotë: Dhimbje gjatë ciklit menstural? Ja si të qetësoheni

Gluteni shfaqet, në disa variante, në të gjitha ushqimet e mira: biskota, pica, birrë dhe sigurisht te buka. Por tani një kardiolog është këtu për të na treguar që ushqimet tona me bazë gluteni janë në të vërtetë toksike dhe që ka vetëm një lloj të shëndetshëm buke, mes të gjithave.

Artikulli i plotë: Ky është lloji i vetëm i bukës që duhet të hani, sipas një kardiologu

Mbrëmë shkencëtarët kanë thënë se kanë zbuluar një ilaç të ri që mund të ndihmojë në reduktimin e rrezikut të sulmeve në zemër dhe t’i zvogëlojë vdekjet nga kanceri, e kjo sipas tyre, është vlerësuar si zbulim drejt “një epoke të re terapeutike”.

Artikulli i plotë: Ilaçi i ri që parandalon sulmet në zemër dhe kancerin

Në verë të gjithë mendojnë të shkojnë ne plazh, të notojnë, te qetësohen dhe patjetër te marrin edhe ngjyrë. Gjatë kësaj periudhe bëni mirë të konsumoni edhe ushqimet që përmbajnë beta karotën (të cilat aktivizojnë melaninën, pigmentin e ngjyrës se lëkurës), vitaminën C ose E (që shmangin plakjen e lëkurës dhe minerale) që riparojnë dëmtimet që sjell dielli dhe favorizojnë rigjenerimin e qelizave. Por, cila është lista me ushqimet qe duhet te konsumoni me tepër?

Artikulli i plotë: Ushqimet që ju ndihmojnë të merni ngjyrën e duhur të lëkurës
marketing