Shoqata e të Drejtave të Pacientëve në Kosovë – PRAK, thotë se është njoftuar se foshnja e Vahide Tasholli ka rënë me kokë në dysheme, me ç‘rast ka pësuar lëndime në kokë në Klinikën e Gjinekologjisë në QKUK.

Artikulli i plotë: PRAK: Të ndëshkohen përgjegjësit për rrëzimin e foshnjës në QKUK

Kryetari i Kuvendit të Kosovës, Kadri Veseli, ka pritur sot në takim ambasadorin e Malit të Zi në Kosovë, Ferhat Dinosha, me të cilin ka diskutuar për raportet midis dy vendeve dhe, me theks të veçantë, për avancimin e të drejtave të shqiptarëve në Mal të Zi, si dhe të komunitetit malazez në Kosovë, në anën tjetër.

Veseli i ka cilësuar arritje të mëdha për shqiptarët në Mal të Zi dy vendimet e fundit të shtetit malazez, atë për themelimin e Komunës më shumicë shqiptare të Tuzit, si dhe miratimin e vendimit i cili parasheh zyrtarizmin e gjuhës shqipe në komunat në të cilat shqiptarët përbëjnë mbi pesë për qind të popullsisë. 

 

Po ashtu, kreu i Kuvendit të Kosovës e vlerësoi të një rëndësie të veçantë ratifikimin nga ana e Senatit amerikan të traktatit për anëtarësimin e Malit të Zi në NATO, duke e konsideruar këtë vendim një hap të rëndësishëm për stabilitetin dhe paqen në Ballkan. 

 

Veseli bëri të ditur se Kosova do ta fusë me rishikim të buxhetit asfaltimin e rrugës Deçan - Plavë, ndërsa kërkoi që Mali i Zi ta përfundojë pjesën e vet të kësaj rruge.

 

Kreu i legjislativit kërkoi po ashtu, heqjen e tarifës së sigurimit të automjeteve prej 15 eurosh për qytetarët e Kosovës që udhëtojnë drejt Malit të Zi.

 

Ambasadori Dinosha, nga ana e tij, theksoi përkushtimin e shtetit malazez për thellimin e bashkëpunimit midis dy vendeve, në frymën e bashkëpunimit e të miqësisë. Ai tha se krijimi i Komunës së Tuzit dhe zgjerimi i përdorimit të gjuhës shqipe edhe në komuna të tjera, shtojnë peshën e shqiptarëve në Mal të Zi dhe avancojnë statusin e tyre në këtë shtet./KosovaPress/

Naser Makolli, i cili vdiq sot në Qendrën e Paraburgimit në Lipjan, kishte qenë shok i dhomës me Astrit Deharin, që nga dita e parë kur aktivisti i Lëvizjes vetëvendosje ishte dërguar në Qendrën e Paraburgimit në Prizren.

Artikulli i plotë: Kjo ishte deklarata e Naser Makollit për vdekjen e Astrit Deharit

Luftimi i korrupsionit, për Qeverinë e Kosovës nuk përbën më një nga kushtet e papërmbushura në procesin e liberalizimit të vizave. Sipas qeverisë, institucionet kanë shënuar përparime dhe rezultate konkrete në këtë drejtim.

Artikulli i plotë: Qeveria se sheh më luftimin e korrupsionit si kusht për liberalizimin e vizave

Artikuj te tjere...

Reklamoni këtu

 

Kontakt info:


Rruga: Kolë LLeshi nr28
Gjakovë
Kosovë
50000
 info@syri-vision.tv
 +383390329777
 +38344666190

marketing