Gjakova
Shkronjat

Punime nga më të ndryshme sot u ekspozuan në hollin e shkollës fillore “Zekeria Rexha”. Secili prej këndëve ishte I mbushur me punime nga fusha e historisë, artit figurativ, informatikës, gjuhës dhe letërsisë si dhe matematikës E gjithë kjo u realizua nga nxënësit dhe mësimdhënësit për të shënuar ditën e flamurit kombëtar, 28 nëntorin.

Nxënësit thanë se përmes kësaj ekspozite kanë dashur që të tregojnë se 28 nëntori është festë e përbashkët dhe duhet të festohet nga të githë.

Një kënd tjetër I veqantë I ekspozites së sotme në këtë shkollë ishte kaineti I edukatës fizike. Këtu ishin të ekspozuara pothuajse të githa paiset sportive të cilat sipas nxënësve iu lehtësojën zhvillimin e secilit aktuvitet të kësaj fushe.

Pothuajse të gjitha punimet të cilat ishin të ekspozuara përbëheshin prej dy ngjyrave kuq e zi, të cilat simbolizojnë flamurin shqiptar.Në prag të festEs së 28nëntorit aktivitete të tilla janë mbajtur edhe në shkolla tjera të komunës së Gjakovës./TV Syri Vision/