Gjakova
Shkronjat

Ky sirtrar në të cilin janë të vendosura këto mjete të punës, është njëri nga këndet e klasës “Do It Yourself” në hapësirën krijuese Bonevet në Gjakovë.

Këtu puna bëhet në procedura të ndryshme dhe materialet që përdoren shumica prej tyre janë nga druri. Anëtarët e kësaj klase pothuajse cdo ditë krijojnë punime artisike, qoftë edhe gjësende të cilat mund të përdoren në përditshmërinë tonë. Njërin nga punimet që e kishin realizuar sot na e tregoj Era Hasimja.

Por sipas saj këtu secili anëtarë e gjen hapësirën për të krijuar projekte që i vendosin në pah aftësitë e tyre.

Një ndihmë të madhe rreth realizimit të secilit projekt po ju jep edhe mentori Nathan Troll i cili ka tri vite që është anagzhuar në Bonevet.Ai na trgoj se qfarë materiale dhe paisje përdorin në këtë klasë.

Ideja kryesore është që materialet të cilat nuk janë në funskion ti kthejn në objekte apo gjësende të shfrytëzueshme, e gjithë kjo përmes procesit të reciklimit. Mirëpo vlen të thkesohet se një mundësi që tash së fundmi bonevet ofron për nxënësit mbi 14 vjeq është se nëse zgjedh të bëhesh pjesë e klasave: Elektroteknikë,  Arduino, DIY-ëoodëorking dhe antëtarë vjetor atëherë  përfiton zbritje prej 30%./TV Syri Vision/