Mbrëmja filloj me valle popullore të luajtur nga ansambli I valleve të qytetit. Qytetarët të shumtë të komunës së Gjakovës mbrëmë festuan në qendër të qytetit 10 vjetorin e pavarësisë së Kosovës.

Artikulli i plotë: Gjakova shënoj 10 vjetorin e Pavarësisë së Kosovës me koncert festiv (Video)

Kështu po deklaron për vajzën e tij Ramë Demiri I cili katër ditë më parë e kishte raportuar në stacionin policor në Gjakovë si të zhdukur,  teksa kishte hedhur dyshimet tek vajza e tij e moshës madhore që sipas tij merret me prostitucion.

Artikulli i plotë: Ja çka deklaron Ramë Demiri për vajzën e tij dhe ja çka deklarojnë zyrtarët e institucioneve (Video)

Është promovuar libri me tipare hulumtuese nga autor Fuat Pallaska.Libri I titulluar “Patundëshmëritë,kultura dhe etika.Renovimet e stokut të ndërtesave në Kosove” është I botuar në gjuhën angleze por përmban edhe një shtojcë në gjuhën shqipe ku tregon kuptimin e kësaj vepre.

Artikulli i plotë: Fuat Pallaska promovon librin e tij në shënim të 10 vjetorit të pavarësisë (Video)

Edhe Klubi i Boksit dhe Kik-Boksit “Sport Center” është përfshirë në aktivitetet e organizuara nga Komuna e Gjakovës për nder të përvjetorit të pavarësisë.

Artikulli i plotë: Boksierët dhe Kik-Boksierët gjakovarë zhvilluan meqe për 10 vjetorin e pavarësisë së Kosovës (Video)

Sonte nga ora 19:00 shkolla e muzikës “Prenk Jakova” me kuvendin komunal të Gjakovës, saktësisht drejtoria për kulturë, rini, dhe sport organizojnë koncert për nder të shënimit të përvjetorit të dhjetë të pavarësisë së Kosovës. Ky eveniment kulturor do të mbahet në sallën e kësaj shkolle të muzikës, ku do të intepretojnë kori dhe orkestra e saj.

Zyrtarë nga Kuvendi Komunal i Gjakovës ftojnë të gjithë qytetarët që të ndjekin këtë koncert. Hyrja është pa pagesë për të gjithë./Tv Syri Vision/

Deta

Kuvendi komunal I Gjakovës sot ka mbajtur  një senacë solemne me rastin e përvjetorit të dhjetë  jubilar të pavarësisë së Kosovës.

Artikulli i plotë: Kuvendi komunal I Gjakovës me seancë solemne shënon festën e pavarësisë së Kosovës (Video)

Sot kryetari i komunës së Gjakovës, Ardian Gjini, ka pritur në takim kryeshefin ekzekutiv të kompanisë rajonale të ujësjellësit “Gjakova”.

Në postimin në rrjetin social facebook të kësaj kompanie thuhet se temat që u diskutuan mes tyre ishin:

• Diskutim rreth borgjeve të grumbulluara dhe prerja e tyre financiare;
• Çështaj e Impiantit të ujërave të zeza në Skivjan;
• Harmonizimi i të dhënave kadastrale (bashkimi i parcelave) për Liqenin e Radoniqit;
• Investimet lokale sipas kërkesa të qytetarëve për ujësjellës në Gjakovë;
• Harmonizimi i projekteve per ujëra te zeza Faza VI;
• Çështja e Impiantit në Marmullë
• Eliminimi i ujërave të ndotura në Jugperëndim të Kosovës Faza III (Gjakova)

Gjini është shprehur i gatshëm për bashkëpunim me këtë kompani, e në të njëjtën kohë është shprehur falënderues ndaj Ahmetit për vullnetin e treguar nga ana e tij për të bashkëpunuar me Kuvendin Komunal të Gjakovës. Ndërsa Ahmeti është shprehur i lumtur për gatishmërinë e komunës për bashkëpunim, gjë që sipas tij deri më tani ka munguar./Tv Syri Vision/

 

 

 

 

Ky mural i punuar nga arkitekti Flamur Boshnjaku, përmban emrat e të gjithë atyre që kanë kontribuar ndër vite në teatrin e qytetit “Hadi Shehu” në Gjakovë.

Artikulli i plotë: Teatri i qytetit "Hadi Shehu" shënon 40 vjetorin e themelimit, shpaloset murali i tij (Video)

Poetët për Pavarësinë. Është ky aktiviteti, të cilin e organizuan Kuvendi Komunal i Gjakovës së bashku me klubin letrar “Gjon Nikollë Kazazi” për të nderuar poetët e kësaj komune në kuadër të aktiviteteve për përvjetorin e dhjetë të pavarësisë.

Artikulli i plotë: Klubi letrar "Gjon Nikollë Kazazi" mbajti orën letrare "Poetët për pavarësinë" (Video)

Homazhe për nderë  të dhjetë vjetorit të pavarësisë së Kosovës, sot bënë edhe përfaqësues të Brigadës “137 Gjakova” . Bashkëluftëtarët u përkulen me nderim pranë varrezave të  dëshmorëve.

Artikulli i plotë: Brigada “137 Gjakova” nderon me homazhe të rënët për liri në përvjetorin e pavarësisë së Kosovës...

Tri ditë më parë në stacionin policor në Gjakovë një prind me inicialiet R.D ka raportuar si të zhdukur vajzën e tij me inicialet J.D e moshës 9 vjeçare.

Artikulli i plotë: Gjakovë: Gjendet 9 vjeçarja e cila u raportua e zhdukur, ja ku është gjetur (Video)

Këta janë karatistët e klubit “Jehona” në Gjakovë. Ata sot mbajtën një aktivitet sportiv ku demostruan teknika të ndryshme të artit marcial siç është karate.

Artikulli i plotë: Klubi i karates “Jehona” mban aktivitet sportiv për nderë të 10-të vjetorit të Pavarësisë së...

Homazhet I nisën në varrezat e dëshmorëve. Kryetari I komunës së Gjakovës Ardian Gjini I shoqëruar nga nënkryetari Ramadan Hoti, drejtori I policisë rajonale në Gjakovë nënkolonel Ahmet Hasi, komandanti I stacionit policor major, Kristë Gjokaj si dhe bashkëpunëtorët tjerë komunal në nderim të dhjetë vjetorit të Pavarësisë së Kosovës sot kanë bënë homazhe.

Artikulli i plotë: Kryetari Ardian Gjini bënë homazhe për nderë të 10-të vjetorit të Pavarësisë së Kosovës (Video)

Ishte asamblea komunale e cila me 23 shtator 2015 me shumicë votash kishte miratuar kërkesën për mbulimin e shpenzimeve të varrimit për raste sociale. Ky vendim I asaj kohe I cili kishte filluar të ekzekutohet ka përfunduar së ekzekutuari deri në momentin kur është nxjerrë vendimi tjetër I datës 2 dhjetor të viti 2016, I cili është ekzekutuar që nga janari I vitit 2017 .

Artikulli i plotë: Ja sqarimi i situatës së revokimit të vendimit për mbulimin e shpenzimeve të varrimit (Video)

Recitime e këngë me tema të ndryshme  interpretuan nxënësit e shkollavetë Gjakovës me rastin e dhjetë vjetorit të pavarësisë së Kosovës me orgazinimin e drejtorisë së arsimit.

Artikulli i plotë: Mbahet koncert festiv nga nxënësit e 8-të shkollave të Gjakovës (Video)

Anëtarët e komitetit për politikë dhe financa sot kanë mbajtur mbledhjen e parë për këtë vit. Diskutuan dhe shqyrtuan këkresa të ndryshme, mirëpo ajo për të cilën u fol gjërë e gjatë ishte propozimi për revokimin e vendimit të kuvendit të komunës së Gjakovës të datës 25 nëntor të vitit 2016 për mbulimin e shpenzimeve të varrimit për qytetarët e komunës së Gjakovës.

Artikulli i plotë: Nuk votohet kërkesa për revokimin e vendimit për mbulimin e shpenzimeve të varrimit në mbledhjen e...

Artikuj te tjere...

Reklamoni këtu

kontakt info:

Rruga: Kolë LLeshi nr28

Gjakovë
Kosovë
50000
Email: info@syri-vision.tv

Telefoni: +381390329777

Celular: +37744666190

marketing