Gjakova
Shkronjat

 “20 vite në shërbim të viktimave të dhunës ne familje, prespektiva e së ardhmës ne mbrojtje nga dhuna në familje” kjo ishte tema e konferencës së organizuar nga Shtëpia e Sigurt në Gjakovë dhe mbështetur nga nga KCSF, UN-Women zyra në Kosovë.

Konferenca synoj që përmes prezantimeve të panelistëve të rrisë cilësinë e shërbimeve ndaj viktimave të dhunës në familje dhe dhunës ndaj gruas bazuar në Konventën e Stambollit dhe Mekanizmave vendore për luftimin e kësaj dukurie .

Ndërsa ajo që ndër vite ka kontribuar në përmirësimin e jetës së viktimave tha se me kalimin e viteve gjërat janë rregulluar.Mes emocionesh tregoj për rrugëtimin e saj në luftimin e dhunës në familje.

Në këtë konferencë gjithditore panelistët pjesëmarrës prezantuan pikëpamjet e tyre rreth dukurisë së dhunës në familje./TV Syri Vision/